Coş gol
 x 

Cosul este gol

Total 0,00 lei

Sfaturi pentru intretinere

Placarea bijuteriilor din metal comun cu aur sau argint: se face prin acoperirea unui  metal de bază nepretios, respectiv cositor ( compozitie staniu 98% cupru 2%) fara continut de nichel si plumb, cu un strat foarte fin de aur / argint. 

Bijuteriile argintate, asemenea bijuteriilor integral din argint, in contact cu aerul, vor capata in timp patina (usoara ingalbenire) datorita depunerii de argint pur (1000) de pe suprafata produsului. 

Bijuteriile aurite, datorita faptului ca aurul este un metal moale, se vor “sterge” in urma frecarii la purtare continua necesitand re-aurire obiectul recapatandu-si aspectul initial.

 Pentru a proteja cat mai bine si a prelungi durata de viata a bijuteriilor  placate cu aur / argint, este necesar sa urmati recomandarile de mai jos:

  

Va recomandam sa feriti bijuteriile de lovituri, sa deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile  etc.

1. Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte de a face baie, de a spala vasele sau inaintea altor activitati similare in care bijuteriile ar veni in contact cu apa, detergenti, produse cosmetice si chimice sau corozive, pentru a evita dezlipirea pietrelor ( pietre semipretiose, cristalele Swarovski , strasuri), uzura partilor metalice sau care contin  alte materiale si pentru a nu-si schimba culoarea si a nu se deteriora stratul de metal pretios de la suprafata.

2. Bijuteriile care contin cauciuc si cele aurite sau argintate isi pierd elasticitatea respectiv depunerea de metal pretios daca intra in contact cu sprayurile cosmetice sau cu orice alt produs petro-chimic.

3. Materialele de natura organica , perle, coral, scoici, sidef , pietre semipretioase sunt sensibile la produsele cosmetice si petro-chimice.

4. Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratia abundenta , pentru a se evita zgarierea stratului de suprafata , dezlipirea partilor sau indepartarea  stratului de suprafata al bijuteriei.

5. Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora  va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora si in nici un caz nu utilizati solventi sau substante chimice. NU frecati! De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ in  vecinatatea bijuteriilor.

6.Nu lipiti pietrele cazute cu adeziv tip “picatura” sau orice alt tip.

7. Nu pastrati bijuteriile in aer liber intr-un mediu umed, in cutii de carton, pungi de hartie sau de lemn- lemnul, stejarul in special, contine un acid care ii grabeste ingalbenirea, ci doar in saculeti de bumbac, individual, la loc uscat.

Meniu